Iklan Raya 2017 Yang Paling Menyayat Hati dan Pasti Membuatkan anda menangis !

Hi semua!

Tahun ni Pelaburan MARA nampaknya telah mengeluarkan satu iklan raya yang sangat menyentuh hati. Para pelakonnya juga merupakan para pelakon yang otai-otai. Masing-masing “hidup” watak mereka ! Otai masih Berbisa! Sedih yang amat. Saya berharap sangat iklan ni boleh jadi filem pendek atau drama malam raya. Dah lama kita takde drama raya yang sedih-sedih macam ni. Dulu pengarah Rasyid Sibir selalu juga buat cerita raya sedih-sedih. Tapi sekarang……….Hmmmm entahlah.

 

Asal raya jeee……..nak cerita sedih….Raya memang masa untuk bersedih-sedih ke???

 

Sebenarnya bukanlah nak sedih-sedih time raya ni. Tapi dengan filem-filem rakyat atau filem-filem masyarakat ni lah yang paling sesuai untuk dimainkan semasa raya. Biar sedih pun takpe. Kadang-kadang cerita sedih-sedih ni boleh dibuat sebagai pengajaran buat kita. Supaya ada sense of humanity , sense of loving , sense of family, sense of community dan macam-macam sense lagi lah! Kadang-kadang, drama macam ni di malam raya juga boleh gatherkan satu family kita jadi rapat tau. Bukan lah adat nak raya je kena sedih! Tapi dari filem sedih, kadang-kadang boleh buka mata kita! Kot-kot lah apa yang diceritakan tersindir kat kita ke….Harap-harapnya ada lah yang sedar dan cepat bermaaf-maafan di masa hari raya ni.

Dah lah…malas nak bebel panjang-panjang. Jom kita tengok iklan sedih 2017 dari┬áPelaburan MARA ni!! Yatim Piatu di Hari Raya tajuknya….

 

Like

farahaznil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *